zoeken in deze site
links per onderwerp

30|05|11

Social media in het jongerenwerk


Wat kun je als jongerenwerker met social media doen en bereiken?

Twitter, Hyves, Facebook, MSN, Linked In, FlickR, You Tube, Spotify, Blogger, StumbleUpon, Reddit, MySpace, Yammer en ga zo maar door... Social media spelen een steeds grotere rol in ons leven. Het is inmiddels uitgegroeid tot een onmisbaar communicatiemiddel, juist óók voor jongeren.

Uit onderzoek blijkt dat het gebruik van social media onder jongeren alleen maar toeneemt. Jonge internetters maken steeds vaker gebruik van sociale netwerken om informatie uit te wisselen. Zo besteden 13-16 jarigen ruim 1 uur per dag aan o.a. MSN en Hyves en is 90% van de jongeren tussen 17 en 25 jaar actief op sociale netwerken als Facebook en Twitter. Hiermee lopen Nederlandse jongeren voorop in Europa.

Social media en jongerenwerk
Sommige jongerenwerkers (de zogenaamde early adopters) gebruiken social media al in hun werk vanuit een persoonlijke interesse. Maar de meeste jongerenwerkers hebben het al druk genoeg en zien de inzet van social media als extra werk of beginnen er niet aan omdat ze er niet mee bekend zijn. Toch worden de social media steeds waardevollere tools in het jongerenwerk.
Als jongerenwerker blijf je namelijk snel en makkelijk op de hoogte van waar jongeren mee bezig zijn. Daarnaast bieden social media een extra kanaal om met jongeren in contact te komen en te blijven. Je kunt er dus bijna niet meer omheen!

Geinteresseerd in een gerichte training om optimaal gebruik te maken van social media? Klik hier!
Provincie Limburg
Sociale kaart              Provincie Limburg